Skötsel och hantering

Det finns en del riktlinjer som bör följas för att dina produkter ska må bäst och hålla sig fräscha och därmed få längsta möjliga livslängd. Följande fyra områden är av vikt att tänka på:

- Hantera produkterna varsamt

- Använd rätt glidmedel

- Rengör alltid produkterna

- Förvara produkterna med omtanke

Hantera produkterna varsamt
Produkterna ska behandlas varsamt för att hålla längst möjligt. Med sunt förnuft kommer du långt. Det innebär att produkterna inte ska brukas med övervåld. Om en produkt exempelvis är stöttålig betyder detta inte att man kan slänga produkten i golvet utan att den går sönder, särskilt inte produkter som innehåller elektronik. Ett annat vanligt exempel är när rotationen på en pärlstav/ rabbit stryps. Följden blir givetvis att motorn ofta går sönder. Att riva och dra i olika töjbara material till bristningsgränsen är inte heller att rekommendera Vattentäta produkter ska ha en hårt åtsluten batterilucka. Om inte batteriluckan är ordentligt åtskruvad är produkten inte längre vattentät. Det är även skillnad på "vattentät" och vattenresistent". Många produkter är vattenresistenta och kan därmed användas i duschen men dock inte under vattnet i ett badkar.

Använd rätt glidmedel
Glidmedel är ett måste till sexleksaker för att få en mer erotisk upplevelse.Det finns fyra olika typer av glidmedel på marknaden; Vattenbaserat, silikonbaserat, oljebaserat och oljesilikonbaserat. Hos MyLoveToys.se hittar du vattenbaserat och silikonbaserat glidmedel, då dessa är bevisat helt ofarliga att använda. Oljan har egenskapen av att den kan lösa upp vissa material vilket t.ex. skulle vara ödesdigert vid samtidig kondomanvändning. Fördelen med silikonbaserat glidmedel är att det har en överlägset glid, nackdelen är att det är dyrare. Fördelen med ett vattenbaserat glidmedel är att det torkar efter en stund och därmed aldrig lämnar några fläckar. Nackdelen är att det inte är lika bra glid och att du därmed kan behöva större mängder. Tänk alltså på att vara försiktig med användning av glidmedel baserade på olja, då de som sagt kan reagera mot vissa material och lösa upp eller missfärga materialet.

Rengör alltid produkterna
Rengöring är enormt viktigt för att förhindra bakteriebildning. För att nå bästa hygieniska resultat rekommenderar vi på MyLoveToys.se att använda de rengöringsmedel som säljs i vårt sortiment, se "Lustapoteket". Vanligt vatten fngerar även bra, men var försiktig med produkter som inte är vattentäta. Efter rengöring är det viktigt att produkten får lufttorka i rumstemperatur.


Förvara produkten med omtanke
Sexleksaker bör förvaras var för sig i separata påsar eller i originalförpackningen. Detta för att undvika eventuell bakteriespridning eller att produkternas olika material ska påverka varandra och missforma eller missfärga produkten. Förvaringen bör vara noga sluten för att undvika damm samt skyddad från solljus och värme. Tänk också på att batterierna kan läcka batterisyra eller ligga och smygdra och därmed ta slut snabbare. Ett bra alternativ är att använda våra Energizer batterier av litium som räcker sju gånger längre än vanliga batterier och har ett mycket långt bäst före datum.

Veckans erbjudande

Mini Rabbit
Mini Rabbit
79:-
(Ord pris 199:-) Den minsta rabbiten i familjen.
Läs mer »
Lavender vibrator
Lavender vibrator
99:-
(Ord pris 249:-) En mjuk storsäljande vibrator.
Läs mer »
Smal butt plug black
Smal butt plug black
79:-
30% Rabatt Ord. pris 113:- En liten nybörjarplugg.
Läs mer »